donderdag 29 juli 2010

Veige!

Gisteren vertrokken om 16u Belgische tijd richting luchthaven van Brussel. Na het uitwuiven van familie hebben we onze rugzakken ingewrapped en ingechecked en nog wat in de transitzone rondgelopen op zoek naar een wereldstekker. Onze "Britisch Airways"-vlucht had (natuuuurlijk) 40 minuten vertraging. Na een overstap in Londen Heathrow vlogen we gedurende 10 uur (!!) met "Qantas Airways" richting Bangkok.

Bangkok, een stad met 15 miljoen inwoners gelegen aan de Chao Phraya-rivier, heeft het wereldrecord voor de langste plaatsnaam. Eigenlijk luidt de volledige, officiële naam van Bangkok als volgt:
"Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit."
wat zoveel wil zeggen als:
"De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd."


Enfin, aangekomen in de luchthaven (Suvarnabhumi) de (gratis!) sky train airport shuttle genomen, uitgestapt in eindstation (waar dat ook was) en met de hulp van supervriendelijke Bangkokkers ^^ door de regen (hoera) de weg naar het hotel gevonden. Door een verwarde jongeman een paar keer van de ene kamer naar de andere gegidst, om dan uiteindelijk in een mooie kamer terecht te komen. s'Avonds nog pad thai en varkensvlees met honingsaus gegeten + 'n liter cola gedronken voor nog geen 4 euro (alles samen!).


Het is hier nu 23u20, dus we gaan maar eens slapen, het is een zware dag geweest. En we moeten op tijd op staan voor ons ontbijt op bed!

2 opmerkingen:

  1. is da (hierboven) de kamer?
    Jens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, das de kamer in bangkok, was meegeboekt met het reisbureau voor 3 nachten. xx

    BeantwoordenVerwijderen