donderdag 5 augustus 2010

Cambodja!

Drie dagen geleden begonnen we aan de trip vanaf het eiland Ko Chang, Thailand richting de grens van Cambodja. We namen de ferry terug naar Laem Ngob op het vasteland (30min), vandaar de pick-up truck naar Trat (45min) en daar vonden we een andere lift richting de internationale grensovergang Hat Lek/Cham Yeam (1u30).Snel even iets gegeten en dan geprobeerd de grens over te steken. Probleem is dat ze je hier op elke mogelijke manier proberen int zak te zetten. Je verstaat de taal niet (Khmer) en we hadden ook nog geen visum gekregen. De vaste prijs voor een visum ligt hier rond de 25euro (1000 baht). Idd, rond... Het hangt af van met welke persoon je te maken krijgt en vooral aan jezelf. U zeker ni laten doen. Zo vroeg de vrouw voor onze visa 1200 baht. We gaven maar 1000 baht, en blijkbaar was dit in orde.Dan de vervelende scamtaxis ontweken en te voet onze reis verdergezet van de grens naar de eerste grote stad, Krong Koh Kong. Maar 10km in de gloeiend hete zon (38°C) met volle rugzakken is afzien. Na een uur stappen heeft een Thais koppel dat hier in de plaatselijke zoo werkte ons een lift gegeven naar de stad. Na het wisselen van onze euro's naar USD ($) en plaatselijke Riel een guesthouse aan de rivier gevonden. 's Avonds nog wat gaan eten in de stad en de eerste rel was al een feit. We zaten wat te eten op een terras en Lie was wat foto's aan het nemen van de omgeving. Ne oude kerel werd plots gewoon zot.
Put that camera away!!!
Duidelijk ne sextoerist (zat ook met een jong mieke aan een tafel) die dacht dat ze hem iets te dicht op de hielen zaten. Zelfs toen de camera weg was, zodat we nog wa rustig konden verder eten gewoon blijven doordrammen. Een nekschot voor zo een gasten. Enkele maanden geleden hebben we een reportage gezien op Veronica TV genaamd "Lauren verslaat". Dit ging over het sextoerisme in Cambodja. Na het bekijken van de reportage hadden we al iets van 'wat the fuck'? Maar het blijft natuurlijk een ver van je bed show. Als je dan na 1 dag in Cambodja al direct met zoiets te maken krijgt, doet het een mens echt wel iets. Bekijk hier ZEKER aflevering 15 van "Lauren verslaat". Overal zie je trouwens plaatjes hangen met de boodschap 'save our children'. Er staan hier zeer zware straffen op het plegen van sex met minderjarigen. Terecht!
De volgende morgen namen we de bus naar Kompong Som, Sihanoukville. Volgens de Lonely Planet een rustig strandstadje in de golf van Thailand, waar echt niets te beleven valt. FOUT! We dachten deze plek eerst te gebruiken als een overnachtingsplaats om zo snel mogelijk door te trekken (de bussen vertrekken in elke stad enkel 's morgens waardoor je telkens een dag verliest) We zijn blij dat we deze stad hebben mogen leren kennen. Echt een backpackers paradijs met hutjes op het strand, bbq, en ontelbaar veel kinderen die armbandjes verkochten. In de hoop om op een dag naar school te kunnen gaan.
Hey mister, are you crazy? Open your heart, open your wallet. Buy a bracelet from ME!

Een hele chille sfeer. Check zeker Thomas (Oostenrijker) zijn café/woonplaats op Ochheuteal beach. Hier hebben we nog tot lang in de nacht gezeten en het spel 'Mexico!' gespeeld.
Deze middag namen we de minibus richting Kampot. In dit stadje is echt niets te doen. We zitten hier nu ook vast tot morgenochtend, dan gaan we rondtrekken in het Bokor Hill National Park. Ongeveer een 8km van Kampot, nabij de grens met Vietnam. We hebben in tegenstelling tot Thailand hier wel nog geen regen gehad. Dus alles zit ons voorlopig nog mee!

2 opmerkingen:

  1. ja die eerste dagen regen in thailand is wrs wel jammer geweest...
    maar tot hiertoe hedde u precies al wel goe geamuseerd en al schoon plekskes aangedaan...
    en al ladyboys gespot in thailand? :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey mike en lie
    we zien dat alles goed gaat met jullie,we herkende vanuit jullie foto's waar wij ook geweest waren,zo reizen we toch een beetje mee met jullie,en zeker wat Cambodia en Laos betreft,we kijken er naaruit wat jullie volgende belevenis is.
    dikke knuffel
    Peter en Jasmijn

    BeantwoordenVerwijderen