woensdag 11 augustus 2010

Na een 5u durende rit kwamen we aan in het bustation van Phnom Penh, net naast de centrale markt. Eerste impressie? Chaos! Kan ook aan de locatie liggen waar ze ons hebben afgezet, maar een ander woord schiet me op dit moment niet te binnen. Na een uur hadden we met onze zwaargeladen rugzakken al enkele guesthouses in en uit gelopen. Maar niet echt iets deftigs gevonden (prijzen waren veel te duur voor wat we kregen) aan de "Riverside" regio. We zijn dan het eerste beste hotel binnengelopen dat er ni als een hoerenkot uitzag. En hopla. Plots zaten we in een **** hotel met zwembad. Dan maar besloten om ons eens in de watten te leggen. Mag ook wel na onze lange trektocht van de dag voordien door de jungle.Eerste dag het nationaal museum bezocht, wat gegeten en dan het nachtleven van Phnom Penh gaan ontdekken. Volgende dag vroeg opgestaan en het Royal Palace, Silver Pagoda, Toul Sleng Genocide Museum (S21 Prison) en de Killing Fields bezocht. Laatste twee waren toch wel zware zware uitstappen. Ondertussen hadden we ook al
bustickets gekocht voor de nachtbus van Phnom Penh naar Siem Reap. Dit is de plaats waar de wereldberoemde tempel Angkor Wat staat. En onze hoofdreden om Cambodja te bezoeken. Om 12u de nachtbus genomen en om 6u aangekomen in de provinciestad Siem Reap.In onze guesthouse ontbeten en onmiddellijk de gratis fietsen gebruikt om richting Angkor te rijden. We hebben een toegangspas voor 3 dagen gekocht om het park te bezoeken ($40). Maar we gaan sowiezo tijd te kort komen want het park is ongeveer 400km² groot en vele tempels liggen verschillende km's van mekaar af. In vergelijking met dit is zelfs Ephese om te lachen. Eerste twee dagen telkens een fietsrit van 40km gedaan doorheen het park, hiermee hebben we de grootste en bekendste tempels bezocht. Waaronder de Ta Phrom tempel uit "Tomb Raider". Hieronder een eerste set... Foto's spreken voor zich denk ik.Minder goed nieuws: onze videocamera is kapot! Geen idee wat er aan scheelt. Vanmorgen Angkor Wat bezocht. Donderdag een busrit van 13u naar Laos.

5 opmerkingen:

  1. Ela Lie'tje en Mikey,
    Fucking crap, ik ben ZOOOO jaloers!!!! :)
    Foto's zijn ongelofelijk mooi, verhalen zijn echt fascinerend! 't Is duidelijk dat jullie 't ginder naar jullie zin hebben! ;)
    Geniet er nog van!!!
    Dikke zoen xX Jill

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Keep living your dream babies!
    Vergeet niet af en toe te rusten doorheen al het natuur/cultuur geweld, de reis is nog maar pas begonnen ;)

    Veel groetjes en reisplezier, Wim DB

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 1 woord: VETSTRAKKESHIT!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik wacht op foto's gelijk dit
    http://www.youtube.com/watch?v=g45KtHN37bo&feature=player_embedded
    :p

    BeantwoordenVerwijderen
  5. we genieten mee met jullie avontuur ! Mooie foto's die spreken voor zich .jammer van de camera, misschien van de vochtigheid ?
    amuseer jullie maar verder.
    groetjes,
    Peter en Jasmijn en Drunvaloke (miauwww)

    BeantwoordenVerwijderen